Agressietherapie bij boosheid en agressie

Boosheid en agressie zijn vormen van oeroud gedrag dat de mens heel eigen is en dat, mits binnen de juiste context en met mate gebruikt, nut kan hebben. Mensen die bij mij, Peter Spelbos, komen om hieraan te werken, zijn hierin echter meestal een grens overgegaan.

De misvatting is dat iedereen die dat boze gedrag laat zien, niets anders in huis heeft. Dat is niet zo. Bijna altijd zijn er in de ogen van degene die boos wordt, geldige redenen waarom hij zo boos is en als je dan daarop ingaat en doorvraagt, zit daar meestal een verhaal achter. Dikwijls een verhaal over pijn en verdriet, miskenning, en er niet bij horen.

Door hier op een therapeutische manier aan te werken, kun je het boze en agressieve gedrag afleren en ander, positiever en effectiever gedrag, ervoor in de plaats zetten.

Peter Spelbos

Ik werk al vanaf 2002 met cliënten met klachten op het vlak van boosheid en agressie. Ik ben, durf ik te stellen, specialist in begeleiding van mensen met boosheid en agressie.

Ik heb alles gezien en weet van de hoed en de rand. Ik begrijp en en ken de verhalen achter de boosheid.

Ik geef handvatten en breng diepte aan, geef antwoorden op het waarom en zorg voor de nodige context.

De chique zakenman die elk weekend uit zijn dak gaat, de vrouw die haar man treitert, de gozer die woedend door het leven gaat, de meester crimineel die geregeld te heftig reageert.

Je kunt gewoon langskomen voor live gesprekken of middels Zoom met mij praten.

Discretie verzekerd.

Links

Info over agressie: Boosheid, woede en agressie - Wat is agressie - Agressie aspecten - Oorzaken van agressie - De omstandigheden - Er niet bij kunnen - Agressie theorieën - Vechten of vluchten - Grip op je agressie - Agressieregulatie - Documentatie

Begeleiding: Agressietherapie - Advies bij agressieproblemen - Relatietherapie bij agressie in de relatie - Overige begeleiding

Contact & zo: Contact - IDEE - Tarieven

Web Analytics